پشتیبان گیری از سرور – 5 روش ایمن نگه داشتن داده های Server

بلاگ
وقتی صحبت از پشتیبان‌ گیری از سرور می‌شود، روش‌های مختلف پشتیبان‌گیری وجود دارد. برای برخی، فرآیند انتخاب روش پشتیبان گیری برای انتخاب ممکن است کمی دشوار باشد. هدف نهایی این است که داده های خود را ایمن نگه دارید، اما نحوه انجام این کار بسته به روش هایی که برای تهیه نسخه پشتیبان از داده ها انتخاب می کنید می تواند به شدت متفاوت باشد. این مطلب  به شما درک کاملی از روش‌های مختلف پشتیبان‌گیری از سرور می دهد. بنابراین می‌توانید درباره نحوه راه‌اندازی پشتیبان‌های خود بر اساس نیازهای خاص خود تصمیمی آگاهانه بگیرید، زیرا آنها به انواع پشتیبان‌گیری در دسترس مربوط می‌شوند.   پشتیبان گیری از سرور استراتژی پشتیبان بهینه بسته به نیاز هر سازمان متفاوت است. این مبحث به انواع اصلی روش‌های پشتیبان‌گیری – کامل، افزایشی و متفاوت – همراه با مزایا و معایب آنها می‌پردازد تا به شما در انتخاب بهترین روش برای شما و کسب‌وکارتان کمک کند. به عنوان مثال، یک کسب و کار کوچک ممکن است هر روز از همه چیز نسخه پشتیبان تهیه کند، اما یک شرکت بزرگ ممکن است یک استراتژی پشتیبان گیری افزایشی یا تفاضلی را انتخاب کند.  
  1. پشتیبان گیری کامل
یک نسخه پشتیبان کامل ساده ترین شکل پشتیبان گیری است که شامل تمام پوشه ها و فایل هایی است که شما برای پشتیبان گیری انتخاب کرده اید. پشتیبان‌گیری کامل نیز ساده‌ترین نوع پشتیبان برای بازیابی است، زیرا برای بازیابی تنها به یک مجموعه فایل پشتیبان نیاز دارد.   پشتیبان‌گیری کامل معمولاً در یک فرمت فشرده و اختصاصی ذخیره می‌شود که به نرم‌افزاری که پشتیبان را ایجاد کرده است برای بازیابی فایل‌ها نیاز دارد. پشتیبان‌گیری کامل معمولاً به‌عنوان اولین نسخه پشتیبان و پس از آن بک‌آپ‌های دیفرانسیل یا افزایشی بعدی استفاده می‌شود.   از آنجایی که پشتیبان‌گیری کامل شامل تمام فایل‌ها و پوشه‌هایی است که برای کار پشتیبان‌گیری انتخاب شده‌اند، نه فقط فایل‌های تغییر یافته، معمولاً از نظر اندازه بزرگ‌تر هستند و بنابراین به فضای ذخیره‌سازی بیشتری نیاز دارند.   برای ماشین های مجازی، یک نسخه پشتیبان کامل، یک نسخه پشتیبان از کل ماشین مجازی است. این پشتیبان‌ها می‌توانند اندازه نسبتاً بزرگی داشته باشند، بنابراین مهم است که از میزان فضای ذخیره‌سازی موجود در دستگاه مقصد ذخیره‌سازی خود آگاه باشید.
  1. پشتیبان گیری افزایشی
پشتیبان‌گیری‌های افزایشی باعث صرفه‌جویی قابل توجهی در فضای ذخیره‌سازی می‌شوند، زیرا فقط از فایل‌هایی که از آخرین نسخه پشتیبان کامل یا افزایشی ایجاد یا تغییر کرده‌اند، نسخه پشتیبان تهیه می‌کنند. پشتیبان گیری افزایشی نیز سریعتر است، بنابراین به یک پنجره پشتیبان کوتاه تر نیاز دارد.   پشتیبان گیری افزایشی اغلب همراه با پشتیبان گیری کامل استفاده می شود. یک استراتژی معمول پشتیبان گیری این است که یک بار در هفته یک نسخه پشتیبان کامل را اجرا کنید، و سپس یک پشتیبان گیری افزایشی روزانه در هر روز بعدی انجام دهید.   برای مثال، اگر می‌خواهید یک نسخه پشتیبان کامل را در روز دوشنبه اجرا کنید، می‌توانید کارهای پشتیبان‌گیری افزایشی را از سه‌شنبه تا جمعه اجرا کنید (اگر آخر هفته‌ها کار نمی‌کنید). با این پیکربندی، پشتیبان‌گیری شما در روز سه‌شنبه فقط حاوی فایل‌های جدید یا تغییر یافته‌ای است که از زمان پشتیبان‌گیری کامل در روز دوشنبه ایجاد شده‌اند. روز چهارشنبه، یک نسخه پشتیبان افزایشی دوباره اجرا می‌شود، فقط این بار از زمان پشتیبان‌گیری افزایشی که در روز سه‌شنبه اجرا شد، فقط از فایل‌های جدید یا تغییر یافته نسخه پشتیبان تهیه می‌کند. این برنامه در بقیه هفته کاری ادامه خواهد داشت و 1 نسخه پشتیبان کامل و 4 نسخه پشتیبان افزایشی به شما می دهد. این چرخه دوباره هفته بعد شروع می شود.   بزرگترین مزایای پشتیبان گیری افزایشی، کاهش پنجره پشتیبان گیری و نیاز به فضای ذخیره سازی کوچکتر است، زیرا فقط داده ها را از آخرین نسخه پشتیبان ذخیره می کند – صرف نظر از نوع.   هنگامی که زمان بازیابی فرا می رسد، پشتیبان گیری افزایشی بیشتر طول می کشد زیرا ابتدا باید نسخه پشتیبان کامل خود را بازیابی کنید و سپس هر نسخه پشتیبان افزایشی بعدی را به منظور تعیین محل تکرار فایل دقیق مورد نظر خود بازیابی کنید.   با توجه به ماهیت پشتیبان گیری افزایشی، آنها همچنین تمایل دارند از قدرت محاسباتی بیشتری استفاده کنند، زیرا باید هر فایل منبع را با آخرین نسخه پشتیبان کامل و سپس با هر پشتیبان افزایشی بعدی مقایسه کنند تا مشخص شود آیا تغییراتی در آن ایجاد شده است یا خیر.   اگر تصمیم به استفاده از این رویکرد پشتیبان‌گیری از داده‌ها دارید، ممکن است بخواهید دستگاه‌های رسانه چرخشی را در نظر بگیرید تا همیشه یک دستگاه پشتیبان ثانویه، غیر متصل (و ترجیحاً خارج از سایت) داشته باشید که می‌تواند در صورت بروز ویروس یا فاجعه دیگر برای بازیابی از آن استفاده شود.
  1. پشتیبان گیری دیفرانسیل
پشتیبان‌گیری‌های دیفرانسیل جایی بین پشتیبان‌گیری Full و Incremental قرار می‌گیرند. پشتیبان گیری دیفرانسیل به این معنی است که شما اساساً یک نسخه پشتیبان تجمعی از تمام تغییرات ایجاد شده از آخرین نسخه پشتیبان کامل دارید. این به این معنی است که نسخه‌های پشتیبان دیفرانسیل از نظر اندازه بزرگتر از پشتیبان‌گیری افزایشی هستند، زیرا بیشتر شبیه نسخه‌ای از تمام پشتیبان‌گیری‌های افزایشی هستند که از آخرین پشتیبان‌گیری کامل انجام شده است.   با توجه به ماهیت پشتیبان گیری دیفرانسیل، می توانید نسخه پشتیبان دیفرانسیل خود را طوری تنظیم کنید که آخرین نسخه پشتیبان دیفرانسیل شما را بازنویسی کند تا فضای ذخیره سازی ذخیره شود. برخی از برنامه‌ها حتی این را به عنوان گزینه پیش‌فرض برای پشتیبان‌گیری Differential برای حفظ فضای ذخیره‌سازی تنظیم می‌کنند.   مانند پشتیبان‌گیری افزایشی، پشتیبان‌گیری‌های دیفرانسیل نیز به پهنای باند شبکه اضافی نیاز دارند تا فایل‌های فعلی را با فایل‌هایی که قبلاً پشتیبان‌گیری شده‌اند مقایسه کنند تا بتوانند فایل‌های تازه تغییر یافته را پیدا کرده و پشتیبان‌گیری کنند. بک آپ های دیفرانسیل قطعا سریع تر از پشتیبان گیری های افزایشی بازیابی می شوند زیرا هر پشتیبان دیفرانسیل مستقل از یکدیگر است. این به این معنی است که برای بازیابی یک فایل خاص، فقط پشتیبان کامل و دیفرانسیل پشتیبان مورد نظر مورد نیاز است.
  1. پشتیبان گیری مبتنی بر تصویر
پشتیبان گیری مبتنی بر تصویر، همچنین به عنوان بازیابی فاجعه، تصویر دیسک یا پشتیبان گیری از تصویر سیستم نیز شناخته می شود، به شما این امکان را می دهد که یک نسخه پشتیبان کامل دیسک از کل سیستم خود (یا یک یا چند پارتیشن)، از جمله سیستم عامل، برنامه های کاربردی و همه موارد خود ایجاد کنید. داده ها به جای فایل ها و پوشه های شما. این نوع پشتیبان به صورت یک فایل ذخیره می شود که اغلب به عنوان تصویر از آن یاد می شود.   یک نسخه پشتیبان از تصویر کامل سیستم در سناریوهای بازیابی فاجعه بسیار مؤثر است، زمانی که نیاز دارید کل سیستم خود را به یک سیستم کاملاً جدید بازیابی کنید. هنگامی که یک تصویر پشتیبان از سرور خود ایجاد می کنید، می توانید به سرعت کل سرور خود را دقیقاً به همان شکلی که بود، به یک سرور جدید بازیابی کنید، حتی اگر آن سرور دارای سخت افزارهای متفاوت باشد. پشتیبان‌گیری تصویر ویندوز ابزاری امن برای ذخیره یک عکس فوری امن‌تر از کل سیستم شما ارائه می‌کند، که می‌تواند در چندین دستگاه ذخیره‌سازی ذخیره شود و یک نسخه پشتیبان از پشتیبان‌گیری به شما ارائه دهد.   پشتیبان‌گیری از تصویر با استفاده از نرم‌افزار تصویربرداری دیسک انجام می‌شود و در زمانی که نیاز به بازیابی کل سیستم خود دارید، سریع‌ترین گزینه بازیابی را ارائه می‌دهد. پشتیبان‌گیری‌های سطح تصویر نیز این امکان را دارند که تصویر را به یک ماشین فیزیکی یا مجازی بازگردانند. یک پشتیبان تصویر سیستم نیز می تواند برای بازیابی تنها یک فایل بدون نیاز به بازیابی کل سیستم نصب شود.
  1. پشتیبان گیری کپی
کارهای کپی با کارهای پشتیبان گیری متفاوت است زیرا منجر به مجموعه ای از فایل های انتخابی می شود که در قالب فایل اصلی و غیرفشرده ذخیره می شوند. این فایل‌های کپی صرفاً به‌صورت دستی یا برنامه‌ریزی شده «کپی» یا به دستگاه ذخیره‌سازی مورد نظر شما منتقل می‌شوند، اما هرگز نباید به‌عنوان یک نسخه پشتیبان در نظر گرفته شوند یا جایگزین نسخه‌های پشتیبان معمولی شوند.   با Copy jobs می‌توانید دایرکتوری‌ها و فایل‌هایی را که می‌خواهید در قالب فایل اصلی‌شان کپی کنید، انتخاب کنید. کارهای کپی منجر به فایل هایی می شود که دقیقاً به اندازه فایل های اصلی هستند، بنابراین قبل از شروع کار کپی فایل ویندوز باید مطمئن شوید که فضای ذخیره سازی کافی در دستگاه مقصد دارید. کارهای کپی زمانی مفید هستند که می خواهید یک کپی فایل سریع ایجاد کنید تا یک مجموعه کپی ثانویه از فایل های خود داشته باشید که در هر زمان بتوانید بدون نیاز به نرم افزار پشتیبان برای بازیابی فایل ها به آن دسترسی داشته باشید.   مناسب ترین روش پشتیبان گیری از سرور کدام روش های پشتیبان گیری سرور برای شما مناسب است؟ اکنون که در مورد روش‌های مختلف پشتیبان‌گیری آموزش دیده‌اید، وقت آن است که تصمیم بگیرید کدام روش یا انواع پشتیبان‌گیری برای شما بهترین است. در اینجا چند گزینه برای بررسی وجود دارد: پشتیبان گیری ماهانه تصویر، پشتیبان گیری کامل هفتگی، و پشتیبان گیری دیفرانسیل روزانه پشتیبان گیری ماهانه از تصویر، پشتیبان گیری کامل هفتگی، و پشتیبان گیری افزایشی روزانه پشتیبان‌گیری از تصویر فصلی، بک‌آپ کامل ماهانه، و پشتیبان‌گیری افزایشی روزانه   در حالی که بهتر است نسخه‌های پشتیبان خود را به گونه‌ای تنظیم کنید که به‌طور خودکار بر اساس یک زمان‌بندی مشخص اجرا شوند، همچنین ایده خوبی است که از فایل‌های خود نسخه پشتیبان تهیه کنید یا یک نسخه پشتیبان از تصویر ایجاد کنید، قبل از هر نوع تغییر سیستم مانند به‌روزرسانی سیستم عامل ویندوز یا به‌روزرسانی سرویس پک ویندوز. افزودن سخت افزار جدید، به روز رسانی درایورها، یا ویرایش در رجیستری ویندوز شما. دستگاه ذخیره سازی پشتیبان سرور چه دستگاه ذخیره سازی پشتیبان سرور را انتخاب کنید؟ اکنون که می‌دانید از چه نوع برنامه‌ریزی پشتیبان‌گیری می‌خواهید استفاده کنید، باید تصمیم بگیرید که مقصد ذخیره‌سازی پشتیبان سرور را انتخاب کنید. در اینجا چند گزینه وجود دارد:
  1. هارد اکسترنال 2. NAS یا SAN Devices 3. نوار درایو 4. رسانه USB (فلش، درایو شست) 5. ذخیره سازی شبکه 6. FTP 7. درایو دیسک قابل جابجایی RDX 8. پشتیبان گیری آنلاین (Amazon S3 یا سایر ارائه دهندگان فضای ذخیره سازی ابری) 9. خدمات به اشتراک گذاری فایل (Dropbox، OneDrive و غیره)
  گزینه‌های ذخیره‌سازی پشتیبان سرور زیادی برای انتخاب وجود دارد، اما در نهایت تصمیم در مورد اینکه چه دستگاه ذخیره‌سازی داده یا مقصدی را انتخاب می‌کنید به شما بستگی دارد. توصیه می‌کنیم بیش از یک گزینه ذخیره‌سازی داده‌ها را انتخاب کنید یا دو مورد از دستگاه‌های ذخیره‌سازی انتخابی خود را خریداری کنید تا بتوانید یک مکان پشتیبان ثانویه داشته باشید که ترجیحاً خارج از سایت ذخیره شود. برخی از دستگاه های NAS، مانند Buffalo TeraStations، گزینه های تکرار داخلی و چندین نسخه پشتیبان را ارائه می دهند. برای حفاظت بهینه از داده ها، توصیه می کنیم یک دستگاه NAS در محل و یک دستگاه NAS ثانویه در مکانی خارج از سایت ذخیره کنید و NAS نسخه پشتیبان شما را در دستگاه NAS ثانویه شما کپی می کند.  
Tags :
Share This :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Recent Posts

ایا سوالی دارید؟

Categories